Ingrediënten Banaan met chocola, hazelnoten en Jopen Extra Stout (4P)
4 bananen, niet te rijp
200 gram donkere chocola, 70% cacao
1,5 dl Jopen Extra Stout, flesje van 30 cl
4 eetlepels roomboter
2 eetlepels bruine basterdsuiker
75 gram ontvelde hazelnoten
Bereidingswijze Banaan met chocola, hazelnoten en Jopen Extra Stout
• Ontvelde hazelnoten niet te fijn in een blender malen of in een vijzel stampen.
• Donkere chocola in stukjes breken en in een pannetje op de laagste hittebron al roerende laten smelten.
• Beetje bij beetjes het bier erdoor roeren. Vervolgens iets laten afkoelen.
• Bananen overlangs halveren.
• Roomboter in een koekenpan met antiaanbaklaag verwarmen en de banaan zo kort mogelijk om en om bakken.
• Basterdsuiker erdoor roeren en lichtjes laten karameliseren.
Serveren
Banaan over voorverwarmde dessertborden verdelen en het iets afgekoelde chocolademengsel erover lepelen. Met fijngemalen hazelnoten garneren. Naar smaak een proefglaasje (15 cl ) Jopen Extra Stout erbij serveren.
Bron: Jopenbier